måndag 2 november 2009

svar till anonym

Anonym sa; varför fick ni operera han typ direkt ni fått han då?
När vi köpte Ragge så vetrinärbesitades han ju såklart nere på gotland där han stod. Vetrinären kunde inte hitta något fel på han utom att han hade ett litet sår med en liten svullnad på utsidan av vänster bak. Men att det inte var mer än ett litet sår. Så ja, ett litet sår är ju ingenting? ;) Så vi tog ju upp han. När han kom upp så skulle jag ju ridan han andra dagen då. Första gången jag nånsin satt på han. Eftersom att vi inte var och prövred han något. Han var ganska seg och JÄTTE låg i formen osvosv. Inte riktigt den hästen jag hade tänkt mej. Men vi tyckte att svullnaden var lite konstig. Så vi tog ut en vetrinär till stallet som kollade på det men sa samma. Det är bara ett litet sår och ingen fara, det är bara att rida. Det försvinner. Det var ju bara en skråma, inget som behövdes lindas eller något. Men vi ville ändå kolla upp det dära för det känndes inte som en ''vanlig'' svullnad. Så vi red han inget mer och tog in han till kliniken för att kolla det istället. Dom tog då några röntken bilder. Och jo, nog var det ju en fraktur på griffelbenet nog. Inte bara ett litet sår.
Jag förstår inte hur han överhuvetaget kunde gå igenom en besiktning med en fraktur på griffelbenet! Och vetrinären vi tog ut till han kunde ju inte hitta något heller. Men aja så var det. Så vi fick ju åka ner till umeå och operera han. Efter det blev det 4 veckors boxvila och sen fick han stå i ''sjukhage'' ett tag och sen fick vi börja leda han. 2 gånger om dagen skulle han ledas och det skulle helst vara morgon och kväll, så det fick mamma göra innan jobbet och jag på kvällen sen. Det var rätt jobbigt kan jag säga. I två veckor var det så. Sen när vi hade plockat stygnen åde blev det lite mera vila. Och sen fick vi börja sätta igång han. Men vi tycke inte han gick som han skulle så vi åkte tillbaka till kliniken. Och dom sa att han skulle fortsätta vila ett tag och så skulle han äta massa medeciner och allt vad det då var. Så det blev ju ännu mera vila då.
Sen så tog vi han till Henrik från finland. Så fick börja rida han då. Och Han var dom en helt annan häst! Alltså han blev mycket piggare och gladare och mer vaken och tokig! Inte alls samma tråkiga temprament som när han kom och mycket roligare och rida! ;) Och nu 2 år senare är han helt frisk och markerar ingenting när man böjer benet heller eller något. Det gjorde han när vi började rida han efter operationen. Och han är helt friskförklarad från det dära nu. Men det var inget roligt kan jag säga, fick ju ta till advokat osv och inget gick ju på försäkringen heller eftersom att skadan fanns när vi teknade ny försäkring på han. För vi kunde inte ta över den gammla. Så det blev rätt så dyrt det dära.
Men nu är jag mest glad över att han är helt friskförklarad från det och att han aldrig mer kommer ha några problem från det dära! ;) Och att han blev som han blev efteråt och inte var kvar som den ''tråkiga'' han var när han kom ;) Han blev som en helt ny häst! :) Hade kunnat sitta och skriva det hära i detalj också men det skulle ta år och dar att göra och ingen skulle orka läsa det. Så drog det lite snabbt bara. Du får väll fråga om det är något mer du undrar ;)
Hoppas du fick svar på det du ville. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en komentar! ;)